ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI ( AII ) – ROMANIA reprezinta Romania la IFIA ca membru plin

WORLDWIDE INDEPENDENT INVENTORS ASSOCIATION (WIIA)  – Washington D.C.,USA

President/CEO – Iordan Stavar

Director – H.E. Lord Géry Maes / van de Vorst

CEO Co-Founder / Sub-Chairman at Earth Dollar

President/CEO – Anti Sugar Association, USA/Canada

Iordan Stavar – Director & Adviser – Anti Sugar Association, au semnat un parteneriat de colaborare tehnico -stiintifica privind promovarea inventatorilor si inventiilor romanesti pe pietele internationale de inventica.

Acest acord STRATEGIC de colaborare si dezvoltare incheiat intre cele doua asociatii din Romania si USA va facilita si  promova inventatorii si inventiile romanesti pe pietele din USA, Europa, si ASIA.

Asociatia Inventatorilor Independenti AII- Romania si aceste site-uri sunt realizate din fonduri private ale inventatorilor, pentru a veni in ajutorul celor care au idei, inventii si brevete pentru a fi cumparate de cei interesati si transformate in afaceri.

  • www.inventatori.ro,
  • www.worldwideinvention.com,

Asociatia Inventatorilor Independenti – AII reprezinta Romania la IFIA – International Federation of Inventors Association – Geneva – Elvetia.

  

IORDAN STAVAR – Presedinte/Fondator – Asociatia Inventatorilor Independenti – AII – Bucuresti – Romania

President/CEO of Worldwide Independent Inventors Association – WIIA – Washington D.C. – U.S.A

Asociatia Inventatorilor Independenti – AII a reprezentat Romania la Congresul Mondial din Istanbul, Turcia, 03-06,2016 al IFIA – International Federation of Inventors Association – Geneva – Elvetia.

Congresul Mondial al IFIA 03-06, 2016 Istanbul, Turcia – International Federation of Inventors Association
ISIF’16- Istanbul Turkey – 03-06 2016 :

Prezentare IFIA, AII, WIIA – YOU TUBE

Asociatia Inventatorilor Independenti – AII – Romania

Presedinte Fondator: IORDAN STAVAR

Mr. ALIREZA RASTEGAR – IFIA PRESIDENT

WORLD CONGRESS of IFIA – International Federation of Inventors Association ISIF’16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA & Association of Independent Inventors AII give a Diploma for ” Excellence in disseminating the culture of invention and innovation” – Mr. Alireza RASTEGAR – President of IFIA – International Federation of Inventors Association – ISTANBUL – International Inventions Fair – ISIF ‘ 16 – 03-06 March 2016

WORLD CONGRESS of IFIA – International Federation of Inventors Association ISIF’16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA & Association of Independent Inventors AII give a Diploma for ” Excellence in disseminating the culture of invention and innovation” – Mr. Alireza RASTEGAR – President of IFIA – International Federation of Inventors Association – ISTANBUL – International Inventions Fair – ISIF ‘ 16 – 03-06 March 2016

  

WORLD CONGRESS of IFIA – International Federation of Inventors Association ISIF’16:

President/CEO IORDAN STAVAR of Worldwide Independent Inventors Association, Washington D.C.,USA give a Diploma for ” E X C E L E N C E I N I N V E N T I O N E X H I B I T I O N ” – Mr. Koray SAHIN – Pr e s i d e n t – ISTANBUL – International Inventions Fair – ISIF ‘ 16 – 03-06 March 2016

 

IORDAN STAVARsi EMIL STANCIU autor Dictionar al inventatorilor romani contemporani vol 1-3.

INVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA – IORDAN STAVAR – fosti colegi la ICPE

INVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA – IORDAN STAVAR – fosti colegi la ICPE

INVENTATORII INDEPENDENTI: JUSTIN CAPRA, IORDAN STAVAR, TUDOR FLORIN, discutii colegiale cu tematica inovarea romaneasca incotro?

INVENTATORII INDEPENDENTI: – IORDAN STAVAR, IOAN DAVIDONI,TUDOR FLORIN

Nicolae Idu – Seful reprezentatei comisiei Europene, Iordan Stavar – Presedinte AII, Gabor Varga – Director General OSIM

Prof.Dr.Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane si Iordan Stavar Presedinte AII

Gabriela Canureci, Laura Olteanu, Director General OSIM Gabor Varga, Iordan Stavar

INVENTATORII INDEPENDENTI – Tudor Florin, Iordan Stavar si Alexandru Mironov

SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTICA PRO INVENT – CLUJ-2012
UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ NAPOCA

FINEX 2013 – AWARD CERTIFICATE – Stavar Iordan – Dr.Andras Vedres – President of IFIA

Salonul International de Inventii si Inovatiii – FINEX 2013, Teheran, Iran, Fundatia Nationala a Inventatorilor de Elita – Iran si IFIA

Consultanta, Redactare, Inregistrare, Inventii, OSIM – Romania, si USPTO – USA prin parteneriatul semnat cu Worldwide Independent Inventors Association – WIIA Washington D.C.USA.

Poti sa te imbogatesti cu o inventie?

Multe povesti de succes se termina cu fraza „Si a obtinut brevet pentru inventia sa si a devenit milionar”, incetatenind astfel ideea ca a avea un brevet echivaleaza cu o avere instantanee. Dar ideea aceasta este falsa. Statisticile arata ca doar 1 brevet din 100 ajunge sa fie materializat sub forma unui produs si ca doar 1 din 500 aduce, intr-adevar, bani. E-adevarat, acest potential castig este uneori fabulos, dar asta numai daca produsul reuseste sa ajunga in rafturile magazinelor. Si pana in rafturile magazinelor este un drum al naibii de lung si de anevoios.

Iata de ce, cu exceptia cazului cand inventatorul are el insusi resursele si experienta pentru a desfasura cap-coada afacerea, drepturile asupra inventiei trebuie vandute unui investitor. Acesta vine cu utilaje pentru productia de serie, cu furnizori de materiale, cu canale de distributie – adica lucruri cel putin la fel de importante ca inventia in sine. Este celebru cazul lui Robert Kerns, cel care a pus la punct stergatorul intermitent de parbriz: lui Kerns i s-au oferit 30 de milioane de dolari pentru inventia sa, dar el a refuzat aceasta oferta si a insistat ca producatorii de automobile, fiecare in parte, sa cumpere direct de la el dreptul de a-i folosi inventia. Rezultatul? Cativa ani zbuciumati de lupta cu producatorii, procese indelungate si, in final, obtinerea unei sume de doar 15 milioane, din care o parte importanta s-a dus pe onorariile avocatilor.

Niciun inventator nu vrea ca investitorul sa se imbogateasca pe spinarea lui, dar nu trebuie uitat niciun moment ca a avea un brevet nu inseamna nimic – il inramezi, il agati pe perete si te uiti la el. A vinde drepturile de exploatare a acelui brevet se cheama a profita de pe urma lui. Mai mult sau mai putin, dar a profita.

Cristian Gerea

AII – Recomandare:

Exista si posibilitatea sa-ti inregistrezi tu ca inventator inventia si pe international si sa negociezi contractul de vanzare al ei, o solutie pe care o recomandam in Romania deoarece este dificil sa gasesti un investitor serios care sa nu-ti faca probleme. Si nu uitati ca o buna CONSULTANTA te fereste de costuri mari si mai ales sa nu-ti pierzi inventia.

Presedinte AII
Iordan Stavar
Email: contact@inventatori.ro
Mobil:0746.69.69.90