Diabet - Monitorizarea continua a glucozei, glicemia, glicemie, dispozitiv, medical, electrod

Diabet - Monitorizarea continua a glucozei, glicemia, glicemie, dispozitiv, medical, electrod

Sistemul de monitorizare continua a glucozei (CGMS) va monitoriza, in mod automat, nivelul glicemiei din tesutul subcutanat (aflat imediat sub piele). Valorile glucozei sunt masurate o data la cinci minute. Zilnic pot fi facute pana la 288 de masuratori.

CGMS aduna si stocheaza, in memorie, toate aceste valori ale glucozei. Valorile de peste 400 mg/dl (22 mmol/l) sunt inregistrate ca valori de 400 mg/dl (22 mmol/l). Valorile glucozei mai mici de 40 mg/dl (2.2 mmol/l) sunt inregistrate ca 40 mg/dl (2.2 mmol/l). Computerul va imprima un raport zilnic al profilului glicemic. Doctorul va folosi aceste informatii si valorile din deget ale glicemiei, precum si alte date pentru a identifica modificarile glicemiei. Aceste informatii ii ajuta pe pacienti si pe medici, sa controleze mai bine diabetul.
Partile componente ale CGMS

Senzorul de glucoza: un mic electrod flexibil care masoara nivelul glucozei in tesutul subcutanat. Senzorul de glucoza are o enzima care transforma o cantitate mica de glucoza din tesutul subcutanat intr-un semnal electric;

Monitorul continuu al glucozei: este un dispozitiv portabil, de dimensiunile unui pager. El aduna si stocheaza semnalele de glucoza de la senzorul de glucoza. Aceste informatii pot fi trimise in computerul personal al medicul.

Software pentru salvarea datelor inregistrate pentru fiecare pacient;

Pretul unui dispozitiv:

- DEXCOM 7 Plus - 1400 Euro+TVA

- CGMS MiniMed Gold - 2300 Euro + TVA

- CGMS Guardian REAL Time - 2300 Euro + TVA

-CGMS Guardian RT -2300 Euro + TVA


Sursa:www.romdiamed.ro

( iar pe piata din Romania va apare Anti-Diabet Stimulator - cautati pe google sau pe inventatori.ro )
« Inapoi