Inventatori romani si inventiile lor, Inventii mai mult sau mai putin cunoscute, Brevete, Patent WIIA, Iordan Stavar

Inventatori romani si inventiile lor, Inventii mai mult sau mai putin cunoscute, Brevete, Patent WIIA, Iordan Stavar
Inventii mai mult sau mai putin cunoscute

3 Februarie 2008 


 Adãugat de Gabriela Valceanu

PUTEM OBSERVA cu stupoare cum chiar unii români afirma despre locuitorii acestei tari ca ar fi doar niste -barbari- înca de pe vremea dacilor, care n-ar fi stiut nici macar sa scrie (cum prezinta în unele articole “Academia Catavencu”) si ca românii sunt si acum “codasii Europei”! Astfel de afirmatii pot fi semne de incultura crasa sau, de cele mai multe ori, de rea vointa, ce apare ca un rezultat al oportunismului unor ziaristi care nu urmaresc altceva decât banii care vin din Vest sau de la Est.
 
Si pentru ca autorii celui mai popular dictionar occidental “Larousse” nu vorbesc deloc de români ca natiune importanta pentru dezvoltarea civilizatiei umane, vom prezenta o serie de inventatori de marca originari din România, sau personalitati mondiale de prima marime care apartin acestui neam, dar care din pacate nu sunt cunoscuti, deoarece se pare ca mass media româneasca este mult mai preocupata de cazuri stupide care nu au nici o valoare umana si nationala.
 - Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile “Delta” au fost inventate la Sibiu înca din 1555! Onest, Robert Charroux a semnalat acest eveniment, cu toate amanuntele necesare si cu o fireasca uimire ca “istoria oficiala” a “reusit” sa-l neglijeze” Racheta spatiala cu trei etaje de carburant solid (”model Cape Kennedy”) a fost inventata în 1529 si trimisa în spatiu cu succes în 1555, în prezenta a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550 1570).
 Aceasta informatie si urmatoarele provin dintr-un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, în 1961, la biblioteca din Sibiu. Lista inventiilor mentionate în manuscris contine: racheta cu doua etaje de ardere (1529); racheta cu trei etaje (1529), baterie de racheta (1529), casuta zburatoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe etaje (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare având forma literei delta (1555)” “Casuta zburatoare”, propulsata în aer de racheta, nu era nimic altceva decât anticiparea cabinei spatiale folosita de cosmonauti începând cu anii 50!- În lucrare erau mentionate si pulberile lui Ioan Românul din Alba Iulia.
 - Radioactivitatea artificiala a fost descoperita de o savanta de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si însusita apoi de Marie Curie si întrebuintata pentru distrugere. Cerând un grad superior la facultate, savanta românca îi scria regelui Carol al II lea: -Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale exceptionala ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensa a descoperirii radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat dna Joliot Curie, recomandata de însusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (- ) Domnul Decan al Facultatii de Stiinte si o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.- Vesnicile -plecaciuni- fata de cei de afara, bogati, deci destepti si merituosi! Nedreptatita savanta înfiintase din proprie initiativa Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti-
 - 1827 - Petrache Poenaru, membru al Academiei Romane si unul dintre organizatorii învatamântului national inventeaza predecesorul stiloului modern: -condei portaret, fara sfârsit, alimentându-se singur cu cerneala-
- 1858 - Bucuresti - primul oras din lume iluminat cu petrol si prima rafinare a petrolului.
- 1880 - Dumitru Vasescu - construieste automobilul cu motor cu aburi.
- 1881 Alexandru Ciurcu - obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.
- 1885 Victor Babes - realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.
- 1886 Alexandru Ciurcu - construieste prima ambarcatiune cu reactie.
- 1887 C. I. Istrate - Friedelina si franceinele.
- 1895 D. Hurmuzescu - descopera electroscopul.
- 1899 C.I. Istrate - o noua clasa de coloranti.
- 1900 Nicolae Teclu - becul cu reglarea curentului electric si gaz.
- 1904 Emil Racovita - fondatorul biospeologiei.
- 1905 Augustin Maior - telefonia multipla.
- 1906, 18.03 - Traian Vuia - avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri; cu -Vuia I- acesta reuseste prima decolare fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (în fapt, primul avion din istorie).
- 1906 A.A. Beldiman - aparatul hidraulic cu dalta de percutie pentru sondaje adânci.
- 1908 Lazar Edeleanu - primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume, procedeu care ii poarta numele.
- 1908 Acad. Nicolaie Vasilescu-Karpen - -pila Karpen”, care functioneaza înca si produce curent electric, neîntrerupt, de aproape 100 de ani!
- 1910 iunie - Aurel Vlaicu - lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.
- 1910 Tache Brumarescu - masina de taiat sulf.
- 1910 Stefan Procopiu - efectul circular al discontinuitatilor de magnetism.
- 1910 Gh. Marinescu - tratamentul paraliziei generale.
- 1910 Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).
- 1910 Ioan Cantacuzino - -fenomenul Cantacuzino- (aglutinarea unor microbi).
- 1913-1916 Ioan Cantacuzino - vaccinarea antiholerica (metoda Cantacuzino)
- 1916 D. Danielopolu - actiunea hipertensiva a digitalei.
- 1918 Gogu Constantinescu - întemeiaza o noua stiinta: sonicitatea.
- 1919 Stefan Procopiu - unitatea elementara de energie magnetica (magnetonul).
- 1920 Emil Racovita - pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume).
- 1920 ing. Gheorghe Botezatu - a calculat traiectoriile posibile Pamânt - Luna, folosite la pregatirea programelor -Apollo- (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei -Apollo- care a dus primul om pe Luna.
- 1921 Aurel Persu - automobilul fara diferential, cu motor în spate (de forma -picaturii de apa”).
- 1921 Nicolae Paulescu - descopera insulina; pentru ca era un anti-mason virulent, Premiul Nobel l-au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod pentru aceasta descoperire-
- 1921 Stefan Procopiu - Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii).
- 1922 C.Levaditi si Sazevac - bismutul ca agent terapeutic împotriva sifilisului.
- 1925 Traian Vuia - generatorul de abur cu ardere în camera închisa si cu vaporizare instantanee.
- 1930 Elie Carafoli - avionul cu aripa joasa.
- 1933 Henri Coanda - aerodina lenticulara (farfuria zburatoare).
- 1938 Henri Coanda - efectul Coanda.
- 1938 Henri Coanda - discul volant.
- 1952 Ia fiinta Institutul National de Geronto-Geriatrie -Dr. Ana Aslan”, primul institut de geriatrie din lume, model pentru tarile dezvoltate, prin asistenta clinica si cercetare. -Ana Aslan- are, anual, mii de pacienti. Efectele terapiei Aslan asupra îmbatrânirii au convins înca de la început, aducând institutului pacienti cu nume celebre: Tito, de Gaulle, Pinochet, Chaplin, Claudia Cardinale, printese, conti si directori ai unor mari banci ale lumii. Renumele produselor -Aslan- a trecut si Oceanul, John Kennedy recurgând, pentru o afectiune a coloanei vertebrale, la un tratament la domiciliu cu -Gerovital”.
 
O mentiune speciala facem pentru Stefan Procopiu, fizician de renume mondial, doctor honoris causa al mai multor universitati din lume, membru al Academiei Române, intemeietorul scolii romanesti de magnetism, om de mare tinuta profesionala, de înalta atitudine civica si patriotism. In 1919, plecând de la teoria cuantelor a lui Max Planck, calculeaza valoarea magnetonului teoretic (unitatea elementara de energie magnetica), astazi cunoscut ca -magnetonul Bohr-Procopiu”. In 1921 descopera fenomenul de depolarizare a luminii in suspensii si coloizi, denumit fenomenul Procopiu, urmat in 1930 de efectul Procopiu, in magnetism. Propus spre acordarea premiului Nobel pentru fizica de catre comisia de recomandari in urma dovedirii teoretice a existentei magnetonului, a fost privat pe nedrept de distinctie, aceasta fiindu-i inmanata savantului danez Niels Bohr, desi descoperirea a fost anuntata intai de roman.
 
- O sincronicitate uimitoare a fost sesizata de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra care, în 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost îmbunatatit si este folosit (cu o autonomie de 30 40 minute) pentru salvarea rapida de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.
 
- Un crater de pe luna poarta numele lui- Spiru Haret. Aceasta deoarece savantul român a demonstrat ca axa mare a elipsei pe care se deplaseaza Pamântul în jurul soarelui este de o marime variabila, creând premisele de baza ale astrofizicii moderne.
 
- Mai putem semnala existenta unor personalitati, adevaratele -vârfuri de talie universala- aparute dintre minoritatile din România, în toate domeniile. Un exemplu de prim rang: prof. Herman Oberth, un sas din Sibiu, considerat -parintele navigatiei spatiale”si, de asemenea, profesorul lui Werner von Braun, seful programului rachetelor americane -Saturn”.
 
Alte realizari romanesti:
 - Stefan Odobleja - Parintele ciberneticii generalizate .
Timisoara - primul oras european cu iluminat stradal cu energie electrica (noiembrie 1884).
- Griogore Antipa - savant naturalist, inventatorul dioramelor (1912).
- Ion Agarbiceanu - primul laser cu gaz (heliu-neon) cu radiatie infrarosie (1962).
- Dumitru Daponte - inventatorul modalitatii de proiectare a filmului in relief.
- Iulius Popper - inventatorul unui dispozitiv pentru recoltarea aurului din apa marii; in plus este cel care a dat denumiri romanesti unor locuri din Tara de Foc (Sinaia, Ureche, Lahovary, Rosetti).
- Aurel Persu - a stabilit ca automobilul cu cele mai corecte forme aerodinamice trebuie sa fie proiectat avand forma unei picaturi de apa, in cadere. General Motors precum si Ford au facut propuneri pentru achizitionarea patentului.
- Anghel Saligny - construieste in premiera mondiala, la Braila si Galati, silozuri din beton armat (pentru poduri).
- Eliza Leonida Zamfirescu - prima femeie inginer din lume.
- Smaranda Braescu - una din primele femei parasutis din lume, detinatoare a mai multe recorduri mondiale in domeniu.
 
REALIZARI CONTEMPORANE
 
O alta idee propagata destul de puternic în societatea româneasca de astazi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre români afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie nationala tin doar de domeniul trecutului, ca România de astazi ar fi- o -tara bolnava”, fara civilizatie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu -codasa Europei”.
 
Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe români -la locul lor- (si departându-i de traditia si sufletul neamului românesc), teorii stabilite de cei ce se doresc -Atotputernicii Lumii”, Iluminati sau francmasoni, vom oferi si o serie de realizari ale geniului românesc ale ultimilor ani:
 
- Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata întreaga Biblioteca a Academiei Române, iar informatiile ar putea rezista- 5.000 de ani!!! În noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor -Bruxelles Europa”, iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie în România. Dar forurile din România întârzie la nesfârsit formalitatile-
 
- Constantin Pascu a realizat în anul 2000, în premiera mondiala, un aparat care purifica aerul în spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind -ca în salina sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!-
 - Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, în ian.2001)
 
- România a câstigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, în 16.11.2000 (107 - 75 cu SUA în finala).
 
- Hackerii români sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. -Distractia- (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa îsi dovedeasca - valoarea) celor -5 magnifici de la Rasarit- a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti- Printre site urile -sparte- de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc-
 
- La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), România s a clasat pe locul I în privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia româna s a mai întors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru � inventia -Biomer”), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala în promovarea inventiilor.
 - Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si în Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. În plus, medicul român a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si în conducerea acestei unitati.
 - Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.
 - La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii români au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Vâlcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari- Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada- Fireste, el a fost -racolat- imediat de americani, optând pentru Universitatea din Princetown (SUA)-
 - Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, în vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe în colaborare cu NASA.
 - Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii-
 - România este pe primele locuri în lume la- exportul de inteligenta. De exemplu, la -Microsoft”, a doua limba vorbita este româna, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot români-
 - Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan/New York). Emigrat în 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarându se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Berger, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford începând din 1992 au fost realizate împreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa înfiinteze în România primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica în fitness pentru adulti-
 - Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decât calculatorul (înmultiri, împartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer-
 - Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a si realiza inventia epocala (pâna la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind în fapt -instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala în lucru mecanic”. -S-ar închide toate centralele nucleare”, spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia în lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se înghesuie (ca si statul) sa i asigure cei 15.000 USD necesari-
 - Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc în 4 iulie 1997, în laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme -Hewlett Packard”. Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit -performanta- de a fi somer în România-
 - Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material dar bogat în idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul în care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, în câtiva ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat când a îndraznit sa si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica- de 4 ori greutatea sa în aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor- -din mila”!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani- Prima inventie valoreaza miliarde de dolari în Vest, a doua a înregistrat o inutil la OSIM, pentru ca atât chinezii cât si americanii i au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, în SUA s au vândut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari- În acest timp, statul român ignora în continuare o inventie, într adevar de miliarde-
 - Anonim nascut la 14.11.1902, în Câmpina este redescoperitorul tratamentului cu lumina. Prietenul sau, Albert Einstein l-a avertizat: -Esti un visator. Cine crezi ca o sa ti permita sa distrugi întreaga industrie farmaceutica si sa revolutionezi medicina-- Mai târziu, Elena Ceausescu i-a propus, prin intermediari, sa i cedeze inventia- Pâna la urma, avea sa ajunga prioritatea neuropatologului Peter Mendel, ca atâtea alte inventii românesti -pierdute- în strainatate - În 1991, Carol Przybilla a înregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pâna acum. Între timp, principii incluse în tehnologia aparatului au fost utilizate în realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice- C.P. Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vânduta de statul român firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit închis (1959), motor eliptic, fara biela (vânduta Japoniei si folosita în celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).
 - Justin Capra este un inventator celebru al României, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii în care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani- În 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani în care -semidoctii savanti- l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din România si au lansat o în fabricatia de serie- În 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamânt la- Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata în 1962 de Wendell Moore (”specializat- deja!), iar inventatorul- a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau- Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, -Soleta”, care consuma - 0,5l/100 km si al unei motorete unica în lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încarcare).
 - Mihai Rusetel a inventat motorul cu apa! -Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul românesc dar si pentru -talentul- cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 si a fost brevetat în - ianuarie 2001. Pâna atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la -Mercedes- (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei- Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe -cazanul Traian Vuia”, inventie folosita înca la locomotivele Diesel electrice pentru încalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre si navale, în locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.
 În lume, mai exista doua brevete în domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid. -Motorul Rusetel- foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi îmbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, încântat. -Reusita ar fi un miracol, si cred ca în asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel”.

INVENTATORI.RO : Iordan Stavar

- 11 Medalii la INVENTIKA 2010 -Salonul International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii noi- ANCS
-1 Medaile de Bronz - Moscova
-1 Medalie de Aur si Diploma de Excelenta
- Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii  « PRO INVENT » ce s-a  desfasurat la Complexul « Expo – Transilvania » din Cluj – Napoca, Romania

GENERATOR ELECTRIC CU RELUCTANTA COMUTATA - Medalia de Argint  - ANC si INVENTIKA 2010, Medalia de Aur si Diploma de Excelenta - Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii  « PRO INVENT » ce s-a  desfasurat la Complexul « Expo – Transilvania » din Cluj – Napoca, Romania

Avem onoarea si placerea de a prezenta in premiera dispozitivul ANTI – DIABET STIMULATOR la Salonul de Inventica PRO INVENT de la Cluj din data de 27-30.03.2012, la standul WIIA GENERATORS unde a fost prezentat si GENERATORUL CU RELUCTANTA COMUTATA CU MAGNETI PERMANENTI NEODIM cu rezultate notabile in acest domeniu. 

Putem spune fara rezerve ca s-a deschis un nou orizont in tratarea cu succes a diabetului la nivel national si international prin rezultatele obtinute in doua orase din Romania asupra pacientilor suferinzi de diabet. 

Prototipurile care functioneaza ruland un program dupa un soft sunt realizate de un colectiv de inventatori de top ai Romaniei, multipli medaliati cu Aur si Argint  la Saloanele Nationale si Internationale de Inventica, care aproape in anonimat si-au dedicat ani din viata pentru obtinerea acestor performante notabile in tratarea cu succes a diabetului. 

Prin reechilibrarea energetica a pancreasului cu ANTI – DIABET STIMULATOR acesta elibereaza pe cale naturala mai multa insulina necesara diabeticilor. 

La aceasta data, se lucreaza la depunerea documentatiei spre certificare si omologare la organismele abilitate in vederea certificarii si omologarii pentru lansarea dispozitivului pe piata spre ajutorul suferinzilor de diabet ( 1 milion numai in Romania ).

Ca reprezentanti ai inventatorului si a inventiei STIMULATOR ANTI-DIABET - suntem in cautarea de investitori si companii interesate in marketingul, distribuirea produsului, licentierea, cumpararea patentului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) a identificat peste 400 de afectiuni care pot fi vindecate sau tratate prin acupunctura, recunoscandu-se astfel proprietatile curative si beneficiile pe care le ofera.

STIMULATOR ANTI-DIABET - DIPLOMA DE EXCELENTA SI MEDALIA DE AUR

Worldwide Independent Inventors Association - Office Romania Prin SC. WIIA GENERATORS SRL.
a participat  intre 27 - 30 martie 2012 la cea de a X - a editie JUBILIARA a Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii  « PRO INVENT » ce s-a  desfasurat la Complexul « Expo – Transilvania » din Cluj – Napoca, Romania, unde a primit Diploma de Excelenta si Medalia de AUR pentru inventia si prototipul STIMULATOR ANTI DIABET

Avantaje:

Inventia se refera la un minigenerator  de cîmp electromagnetic neinvaziv si subliminal, de joasa frecventa si amplitudine, montat într-un dispozitiv, frecvente destinate stimularii energetice a punctelor de acupunctura pozitionate subcutanat in vederea echilibararii energetice a organismului uman.

STIMULATOR ANTI-DIABET conform inventiei, înlatura dezavantajul folosirii reechilibrarii energetice empirice si nu numai în starea de repaos a pacientului, prin aceea ca semnalele artificiale, cu valori precise, sînt transmise in punctele de acupunctura stimulate, prin intermediul conductorilor si  electrozilor de contact direct cu pielea,  stimuli  electrici foarte slabi, aflati sub un anumit prag, de ordinul milivoltilor, denumiti si  stimuli subliminari.

.Acesti  stimuli  ajung sa se transmita dealungul   axelor energetice  precum si de la o axa energetica la alta. Este vorba de niste "trasee libere" în lichidul interstitial,  sub forma unor "canale" intracelulare cu diametrul de ordinul nanometrilor, asa zisele "Canale" sau "Meridiane Energetice".

Excitatia îmbraca aspecte diferite, cea electrica ducând la modificarea parametrilor electrici ai membranei celulare (impedanta, polarizare, curenti membranari, rezistenta si capacitatea electrica).
Stimulul  este transmis în masa biologica prin    intermediul punctelor de acupunctura de pe   Meridianele Energetice, specifice punctelor stimulate  de unde ajunge în apropierea membranelor celulare ale pancreasului.

In repaos membrana celulara  este  foarte  putin  permeabila pentru ionii de Na-, mentinuti în concentratie mare în exterior si permeabila   pentru   ionii  de K+, care ies pasivi din celula. Aparitia stimulului determina o   depolarizare locala a membranei,   ceace duce la deschiderea canalelor de sodiu (comandate electric) si, în consecinta,  la  patrunderea ionilor de   Na- în celula, în sensul gradientului electro-chimic. Urmare a influxului de sarcini pozitive,   membrana  se depolarizeaza mai mult. Fluxul ionilor K+ si   transportul activ introduc  o  reactie  negativa, având  tendinta de a restabili   echilibrul. Datorita acestei diferente de curenti,  atâta  vreme cît este cuplat STIMULATOR ANTI-DIABET la corpul uman,  se va naste continuu un curent electric care va face legatura   prin intermediul elementelor conductoare între STIMULATOR ANTI-DIABET si corpul uman. 

Curentii biopunctorului au valori depolarizante, care se transmit din punctele de acupunctura în  corpul  uman, fortându-l pe perioada cat dureaza cuplajul sa beneficieze de aceste valori. Repetarea  zilnica  a  acestui fenomen, face ca dupa un anumit numar de cicluri zi-noapte, pancreasul  bolnav sa-si modifice functionarea si sa se realizeze un asa numit "echilibru energetic" cu producere suficienta de insulina pentru metabolizarea glucozei din sînge,daca se foloseste  experienta  medicinii  extrem orientale si sânt stimulate corespunzator cu STIMULATOR ANTI-DIABET.

STIMULATOR ANTI-DIABET este un minigenerator de semnale electromagnetice de valoare joasa si amplitudine mica denumite semnale subliminale antidiabetice, montat intr-o carcasa impreuna cu un dispozitiv electronic care are rolul de a porni si opri dupa un SOFT generarea unui semnal subliminal.

Worldwide Independent Inventors Association ( W.I.I.A. ) – Romania

www.inventatori.ro,  www.worldwideinvention.com, www.inventions-license.com


TEAM WIIA –STIMULATOR ANTI-DIABET

1. IORDAN STAVAR inventator ADS - CEO - WIIA  and Project Manager


– 11 Medalii la Salonul Cercetarii ANCS – INVENTIKA 2010
 -1 Medalie de Bronz – CEASUL ANTISTRES  - la MOSCOVA- 2010  -( ANCS )
-1 Medalie de AUR si Diploma de Excelenta - Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT - CLUJ - 27-30.03.2012


2.Dr.ing.HC. IOAN MICU inventator ADS

Parintele BIOPUNCTURII - ( acupunctura fara ace )
1991-  Doctor in Medicina Alternativa – Malaga, Spania
1995- Doctor Honoris Caussa pentru Medicina Alternativa al The Open International University -  Munchen, Germany

1994 – Medalii de Aur la Iasi si Bruxelles pentru inventia Metoda de biostimulare.
1996 – Medalie de Aur la Bruxelles pentru Motorul electric asincron (care se refera la principiul de functionare al OZN).
1996 – Medalie de Aur la Iasi pentru Metoda de echilibrare electrostatica a organismului uman.
1996 – Medalie de Aur la Iasi pentru Generatorul de câmpuri electromagnetice antistres montate pe avioane.
1996 – Medalie de argint la Bruxelles pentru Generatorul de câmpuri electromagnetice antistres montat pe automobile.
1996 – Medalie de Argint la Bruxelles pentru Biostimulatorul Electrostatic Individual.
1996 – Medalie de Argint la Bruxelles pentru Radarul uman
CARTI EDITATE:
THE HUMAN GENOME IN ALTERNATIVE GENETICS AND THE HUMAN BEING IN BIOPUNCTURE
(The method of balancing the human body electrostatic)
( The World Congress of the 3 Milenium for Alternative Medicine - Baile Felix - March 2001)
Dr.ing.HC Ioan Micu, Prof.Univ.Dr.Vasile Marcu,Biolog Ana Maria Micu, Kinetoterapeut Mirela Dan
BIOPUNCTURA - Dr.ing.Ioan Micu
EVOLUTIONISMUL BIBLIC SI BIOPUNCTURA - Dr.ing.Ioan Micu, Dr.biolog Ana Maria Micu

3.Ing.Emil Godeanu – Medalia de Aur – Salonul International de Inventii – Geneva -2011 – cu inventia RADIOCAUTER ( ANCS )

4. Ing.Victor Dolis – Departament Marketing & IT

5. Constantin Anton - Sef Departament Juridic al W.I.I.A.– Presedinte  Asociatia Romana de Franciza

6. S.C. ELPROF S.A – producator STIMULATOR ANTI-DIABET

7 – CATALIN GRIGORENCO - investitor

Prototipul STIMULATOR  ANTI - DIABET a intrat deja in faza de productie, urmand a fi testat, certificat si omologat  conform normelor Europene.

In toamna acestui an estimam ca STIMULATORUL ANTI - DIABET va apare pe piata din Romania.

Mentionam ca la testele efectuate pe subiectii umani avand diabet de tip 1 si 2 rezultatele au fost conform medicilor specialisti din care citam:" dupa efectuarea procedurilor cu STIMULATORUL ANTI-DIABET sau obtinut cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani de zile ale pacientului".

CONCLUZIA: in urma tratamentului efectuat cu STIMULATORUL ANTI-DIABET, PANCREASUL A ELIBERAT PE CALE NATURALA MAI MULTA INSULINA fara alte tratamente.

INVENTATORI : Stavar Iordan, Dr.Ing.HC.Micu Ioan

Worldwide Independent Inventors Association ( W.I.I.A. ) – Romania

E-mail: contact@inventatori.ro

Sursa: www.inventatori.ro
Data:10 MAI 2012

  
  


 
« Inapoi