Secretele levitatiei, Tehnologii avansate, Minunile tehnologice, Plutirea sau levitatia in romania

 Secretele levitatiei, Tehnologii avansate, Minunile tehnologice, Plutirea sau levitatia in romania
 
Secretele levitatiei

Imensele structuri de piatra si megalitii raspinditi pe toata suprafata globului ridica numeroase semne de intrebare referitoare la modul cum au fost ele construite, ridicate sau transportate. Singurul raspuns posibil ar fi acela ca stramosii nostri, constructorii acelor impunatoare structuri, aveau cunostinte si puteri deosebite cu ajutorul carora puteau sfida gravitatia.

Cunostintele si tehnologia avansata a stramosilor au fost uitate

Aveau intr-adevar civilizatiile stravechi cunostinte de care stiinta moderna nu stie inca nimic?

Cunostintele si tehnologia uimitoare pe care le detineau egiptenii si cu ajutorul carora au reusit sa construiasca acele minunate piramide care au rezistat veacurilor au fost pur si simplu uitate?

Ruinele ramase in urma diferitelor civilizatii stravechi - de la Stonehenge pina la piramide - arata ca acestia foloseau la construirea monumentelor masive blocuri de piatra. Prima intrebare care rasare pe buzele noastre este, desigur: de ce? De ce foloseau bucati de piatra de asemenea marimi si greutati cind acelasi lucru l-ar fi putut face si cu blocuri mai mici, mai usor de manevrat?

Undele sonice sau arta levitatiei, citeva posibile raspunsuri

Un raspuns posibil la aceste intrebari ar fi acela ca stramosii nostri aveau una sau chiar mai multe metode de ridicare si mutare a acelor masive bucati de piatra, dintre care unele cintareau chiar si citeva tone, tehnologii care le permiteau minuirea lor la fel de usor ca si cum ar fi umblat cu banale caramizi.

Unii cercetatori sint de parere ca anticii cunosteau arta levitatiei, prin intermediul undelor sonice sau prin alte metode necunoscute noua acum, care le permiteau sa sfideze gravitatia astfel incit sa poate manipula cu usurinta, spre exemplu, masele imense de piatra.

Piramidele egiptene, uriase constructii despre care nu se stie mai nimic

Modul in care au fost construite piramidele egiptene a fost subiectul unor dezbateri de zeci si sute de ani.

De fapt, nimeni nu stie cu precizie cum au putut fi ridicate acele impresionante constructii. Estimarile curente ale cercetatorilor vorbesc de necesitatea existentei a 4.000-5.000 de muncitori care sa lucreze timp de 20 de ani la ridicarea marii piramide folosind scripeti, sfori, rampe si, nu in ultimul rind, ingeniozitate si forta bruta.

Constructia piramidelor in textele arabe din secolul al X-lea

O povestire interesanta se gaseste intr-un text arab scris in secolul al X-lea, de Al-Masudi, cunoscut si ca Herodot al Arabiei. El a calatorit foarte mult pina s-a asezat in Egipt si a scris, in cam vreo 30 de volume, istoria lumii. Istoricul a ramas uimit de magnificele piramide egiptene si a scris despre modul in care acestea au fost construite si despre transportul blocurilor de piatra.

In povestire se spune ca pentru a fi mutate au fost plasate in prima faza sub acele pietre niste hirtii magice. Apoi pietrele au fost atinse cu un fel de vergea metalica si blocurile de piatra s-au ridicat, incepind sa leviteze si sa se miste de-a lungul unui drum pavat cu pietre si ingradit pe fiecare parte de stilpi metalici. Blocul de piatra trebuia sa strabata acest drum pe o distanta de aproximativ 50 de metri, dupa care era depus pe pamint.

Acest proces trebuia sa fie repetat pina cind constuctorii aveau pietrele acolo unde le doreau ei, dupa care se incepea constructia propriu-zisa, folosind aproximativ aceleasi procedee.

Unde sonice, cimp magnetic sau doar imaginatie bogata
Avind in vedere ca piramidele fusesera deja construite cu mii de ani inainte ca Al Masudi sa fi scris aceste explicatii, se pune intrebarea de unde a avut el aceste informatii.

Este posibil sa fi fost vorba de niste povestiri transmise oral din generatie in generatie in Egipt sau este poate doar imaginatia unui scriitor talentat, care este de parere ca pentru realizarea acelor constructii trebuie sa fi fost folosite forte magice.

Daca e sa consideram reala aceasta poveste, se pune intrebarea: ce fel de forte de levitatie au fost folosite? Este posibil ca prin lovirea rocii sa se creeze vibratii care sa duca la levitatie datorita undelor sonice astfel create? Sau responsabile sint asezarea pietrelor si existenta vergelelor metalice care pot crea levitatie pe ratiuni de cimp magnetic? Daca este asa, explicatia stiintifica pentru fiecare scenariu nu este cunoscuta azi.

Uimitoare structuri megalitice pe intreg globul

Piramidele egiptene nu sint singurele structuri stravechi construite din blocuri imense de piatra.

Exista numeroase temple si monumente in intreaga lume care contin componente de dimensiuni uriase, fara ca modul lor de constructie sa fie cunoscut pina in zilele noastre.

Templul lui Jupiter

Astfel, templul lui Jupiter din Baalbek, Liban, are o fundatie care contine cele mai mari blocuri de piatra folosite vreodata intr-o structura facuta de mina omului. Fiecare bloc se estimeaza a avea peste 1.000 de tone si nici o supermacara din zilele noastre n-ar putea sa ridice vreuna. Aceste blocuri sint pozitionate unul in raport cu altul cu o asemenea precizie incit nici macar un cui n-ar intra intre ele.

Hajar el Hibla

In apropierea acestui templu se gaseste un alt bloc de piatra, cunoscut sub numele de Hajar el Hibla - piatra femeilor insarcinate - care sta abandonat in cariera fara sa fi fost folosit niciodata. Uriasul bloc rectangular este cea mai mare piesa de piatra taiata si prelucrata de oameni, ajungind la incredibila  greutate de 1.200 tone. Se estimeaza ca aceasta munca necesita puterea a 16.000 de barbati doar pentru a o misca, tehnologia secolului nostru declarindu-se neputincioasa in fata acestei realizari.

Puerta del Sol

Pe un platou izolat din Bolivia, la o mare inaltime, se afla un monument impresionant numit Puerta del Sol, sau Poarta Soarelui. Munca laborioasa de taiere a acestei porti care cintareste peste 10 tone, modul de transport si locatia sa au ramas niste mistere care n-au putut fi deslusite.

Nan Mandol

Nan Mandol, numita odinioara Machu Pichu al Pacificului, este o ruina aflata pe insula Pahnpei, din Micronesia. Orasul construit in jurul anului 200 inainte de Hristos este facut din sute de blocuri de piatra, fiecare avind aproximativ 5 metri lungime. Acolo se afla ziduri inalte de peste 10 metri si 3 metri grosime fiind realizate din busteni grosi, despre care nu se stie cum au putut fi mutati si aranjati in acea pozitie.

Culturile in care exista structuri megalitice cunosc legende interesante

Care a fost secretul constructiei acelor impresionante structuri? Se folosea doar munca unui numar impresionant de sclavi musculosi si ingeniozitate?

Sau este vorba de alte modalitati misterioase. Este remarcabil faptul ca aceste culturi nu au lasat nici un fel de marturii referitoare la modul in care au putut fi construite acele structuri. In orice caz, in aproape toate culturile unde exista constructii megalitice apar legende care povestesc de mutarea unor blocuri imense de piatra prin mijloace acustice. Sa fie doar o coincidenta?

Pajistea aflata la mare inaltime era locul de desfasurare a unei ceremonii importante
Exista o povestire foarte interesanta a unui medic care a ajuns la sfirsitul secolului al XIX-lea, la invitatia unui calugar, la o manastire din Tibet.

Intr-o zi acest calugar l-a dus intr-o zona din apropierea manastirii si i-a aratat pe un deal o pajiste inconjurata de stinci. Accesul la aceasta platforma era foarte dificil, iar calugarii coborau de acolo doar cu ajutorul fringhiilor.

Ajuns acolo a putut observa pe peretele unei stinci de aproximativ 250 metri inaltime o gaura mare ce parea a fi intrarea intr-o pestera. In mijlocul pajistei se afla o lespede slefuita care in mijloc prezenta o scobitura, ca un bol, avind un diametru de peste un metru si o adincime de 15 cm. Un bloc de piatra, de un metru latime si un metru si jumatate lungime, a fost introdus in aceasta cavitate. Dispuse intr-un arc de cerc de 90 de grade si la o distanta de 63 de metri de lespedea de piatra erau asezate 19 instrumente muzicale, de fapt 13 tobe si 6 trompete.

Secretul levitatiei, cunoscut si de tibetani

In spatele fiecarui instrument statea un sir de calugari. Atunci cind piatra se afla in scobitura, calugarul din spatele tobei mai mici dadea semnalul inceperii concertului. Toba mai mica avea un sunet foarte ascutit ce putea fi auzit chiar si cind alte instrumente  faceau un zgomot teribil.

Incet, incet, toti calugarii au inceput sa cinte, sa spuna rugaciuni crescind treptat tempo-ul acelui incredibil zgomot.

Pietrele pluteau sub o traiectorie parabolica
In timpul primelor minute nu s-a intimplat nimic pentru ca apoi, pe masura ce turatia tobelor si zgomotul cresteau, blocul cel mare de piatra sa inceapa sa vibreze si sa se miste.

Turistul a observat cu stupoare cum piatra cea mare s-a ridicat in aer  si  a inceput sa se deplaseze cu o viteza uimitoare in directia platformei, in fata intrarii in pestera. Dupa trei minute de ascensiune piatra s-a asezat pe platforma.

Mai departe, calugarii au adus alte blocuri de piatra pe pajiste si folosind aceasta metoda au transportat 5-6 blocuri pe ora, acestea plutind sub o traiectorie parabolica de aproximativ 500 de metri lungime si 250 inaltime.

Tradus din revista
 
« Inapoi