Operatie la prostata cu laser - Spitalul Sfantul Ioan din Capitala, pret, tratament

Bolnavii cu afecţiuni ale prostatei pot scăpa de problemă în numai 20 de minute
Sambata, 23 Mai 2009


   
Operaţii de doar 20 de minute, fără durere şi o singură zi de recuperare. Bolnavii cu afecţiuni grave ale prostatei pot scăpa rapid de probleme graţie celui mai performat aparat medical din domeniu, care a ajuns şi la Bucureşti. La spitalul Sfântul Ioan, din Capitală, au fost operaţi primii pacienţi.
Bolnavii cu afecţiuni ale prostatei pot scăpa de problemă în numai 20 de minute Vezi Galerie Articol
Domnul Ionaşcu are 61 de ani, a ajuns pe masa de operaţie, pentru că nu a mers la timp la medic. După doi ani de chinuri, bărbatul va scăpa de dureri, în doar 20 de minute. Aparatul topeşte practic ţesutul prostatic, îl vaporizează, iar rezultatul este extrem de rapid şi fără niciun pic de sângerare, după cum a explicat unul dintre doctori.

Dacă ar fi fost operat cu laserul, pacientul ar fi stat pe masa de operaţie o oră, iar recuperarea ar fi durat trei luni. Nici preţul nu poate fi ignorat, după cum a explicat şeful spitalului Sfântul Ioan, Petrişor Geavlete: "Din punct de vedere al preţului este foarte convenabil: de la fibra laser care costă 1.500-2.000 de euro, această fibră care se foloseşte la bolnav este de 150 de euro. Este de zece ori mai ieftin".

În România 800.000 de bărbaţi suferă de afecţiuni ale prostatei. Medicii estimează că alţi 700.000 ar avea probleme, dar nu merg la control, deşi boala avasează rapid şi le poate pune viaţa în pericol.


Sursa: Realitatea TV
« Inapoi