Oglinzile in Feng Shui, Cum sa atragi energiile pozitive in casa ta, energii pozitive, energii negative, Fluxul Chi

Oglinzile in Feng Shui, Cum sa atragi energiile pozitive in casa ta, energii pozitive, energii negative, Fluxul Chi
In Feng Shui, oglinda este utilizata ca remediu si ca energizator. Ea are rolul de a atrage fluxul Chi si este cea care aduce energia apei. Folosita corespunzator, aceasta poate redirectiona fluxul energetic din orice spatiu si, mai mult, indeparteaza energiile negative.

Arta Feng Shui, chintesenta intregii filosofii orientale si cea mai cunoscuta, totodata, are drept scop echilibrarea starilor interioare si a lumii inconjuratoare, combinand intr-un mod cat mai armonios elementele din natura. Unul dintre scopurile sale fiind atragerea energiilor pozitive, pentru o viata in care linistea domneste, exista cateva elemente decorative cu un rol extrem de important, ce nu trebuie sa lipseasca din casele noastre.

Oglinda este folosita in viata de zi cu zi atat pentru intretinerea personala ori pentru obtinerea unor efecte optice, cat si ca obiect decorativ, insa, in Feng Shui, aceasta isi gaseste alte intrebuintari: ea este utilizata ca remediu si ca energizator. Ea are rolul de a atrage fluxul Chi si este cea care aduce energia apei. Folosita corespunzator, aceasta poate redirectiona fluxul energetic din orice spatiu si, mai mult, indeparteaza energiile negative. Oglinzile in Feng Shui. Cum sa atragi energiile pozitive in casa ta

Prin aranjarea oglinzilor in stilul specific acestei arte, casa va primi sanatate si bogatie, armonie si fericire. Oglinzile sunt de trei tipuri: plate, concave si convexe, fiecare avand un rol bine definit. Cele convexe se folosesc pentru a alunga energia negativa, trimitand-o inapoi la sursa, in timp ce oglinzile plate si concave sunt benefice stocarii energiilor pozitive.

Pentru indepartarea energiilor negative, oglinda va fi pozitionata pe un perete exterior. Indiferent ca este convexa sau concava, pentru a respecta indeaproape regulile Feng Shui, oglinda trebuie sa fie mereu curata si trebuie pozitionata in asa fel incat sa nu reflecte usa de la bucatarie, baie, dar mai ales pe cea de la intrare si se va evita amplasarea pe peretele dinspre sud, care corespunde faimei. Aceasta va fi curatata constant, cu ajutorul unor betisoare parfumate sau cu apa si sare de mare.

In cazul in care in anumite incaperi nu patrunde suficienta lumina, aceasta se va readuce in camera cu ajutorul unei oglinzi, inlocuind, astfel, energia negativa cu cea pozitiva. Totodata, pentru atragerea intelegerii si fericirii, specialistii ne sfatuiesc sa pozitionam oglinzi de dimensiuni mai mari in fata locului in care ne petrecem timpul alaturi de cei dragi, astfel incat intreaga familie sa fie cuprinsa in oglinda. In bai, este recomandabil sa se pozitioneze o oglinda pe usa, pentru ca aceasta din urma sa dispara in mod simbolic.

Sursa:www.garbo.ro
6 Aprilie 2010
« Inapoi