- BY Admin
- POSTED IN ARTICOLE, MONETIZARE INVENTII
- WITH 0 COMMENTS
- PERMALINK
- STANDARD POST TYPE

Isus Hristos -Traversarea Tiberiadei – Prima Crestinare
ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI:
FIUL OMULUI – INCOTRO ? – Iordan Stavar
PREFATA
La început a fost Cuvantul…
Prin folosirea cuvinselor si argumentelor stintifice, prin studiul Bibliei – Cartea de Capatai a Omenirii, cu ajutorul calculatoarelor, autorul atenioneaza cititorul intr-un mod direct asupra unei probleme reale, a intregii omeniri, pe care fiecare dintre noi o percepem zilnic,dar nu o constientizam: autodistrugerea Planetei albastre.
“Vintul este tras sau impins?” aceasta intrebare pe care si-a pus-o autorul, evidentiaza acuratetea gandirii inventatorului si omului Stavar Iordan, tragand un semnal de alarma fata de energia actuala, poluata, finita si neperformanta sugerandu-ne posibilitatea aplicarii de noi tehnologii alternative, cu ajutorul carora s-ar stopa distrugerea Planetei albastre.
Fenomenele paranormale, programarea subconstientului, terapiile emanate de vechile culturi orientale – iata doar cîteva domenii care, deocamdata, nu pot fi explicate satisfacator prin datele actuale ale stiintei. De aceea, ele tulbura si provoaca.
Medicina alopata are niste limite, atat in cazul aparitiei bacteriilor rezistente la antibiotice cat si faptul ca 95% dintre tensiunile arteriale au o cauza necunoscuta ( HTA esentiala ) si sunt tratate de medicina alopata doar simptomatic/patogenic.
Datoria stiintei fata de comunitatea umana este sa demistifice aceste “delicate” domenii ale cunoasterii – de care profita din plin si sarlatanii – idee la care subscriem fara rezerve.
Cu putine exceptii, însa, savantii refuza sa abordeze asemenea domenii – etichetate drept “sanctuare ale magiei” – de teama stigmatizarii, a ridicolului.
Cartea atrage atentia asupra marii explozii demografice, care depaseste cu mult resursele Pamantului, aducandu-ne în atentie consecintele acesteia.
Cum bine sugereaza si autorul, cartea este accesibila oricui, dar recomanda sa se înceapa studiul ei cu capitolele care se afla mai aproape de întelegerea fiecaruia, parcurgand gradat fiecare treapta. Cititorul este acela care decide ordinea capitolelor, cartea devenind astfel interactiva.
FIUL OMULUI – ÎNCOTRO ?, este un manifest pentru salvarea Planetei albastre, adresat tuturor oamenilor responsabili, cu credinta, ca pot aduce, ei însisi, argumentatii in favoarea acestei idei.
Noi suntem generatia viitoare………….
Article: https://www.inventatori.ro/category/articole/
Dr.Ing.HC Ioan Micu – INVENTATOR INDEPENDENT
Capitol:
Isus Hristos -Traversarea Tiberiadei – Prima Crestinare
Isus – Traversarile lacului Tiberiada : o misiune de mare risc
PRIMA TRAVERSARE
” Inainte de a urmari traversarile conduse de Isus personal trebuie sa-l si cautam. Desigur, Isus trebuie sa fie acolo, linga lac. Multi il asteapta in inima tarii, in capitala Ierusalim.
Ori, Isus nu este acolo unde se lasa asteptat. El deruteaza inca dela inceput deoarece nu urmeaza drumul pe care noi ni-l imaginam, pe care am dori sa I-l impunem. Ba chiar Isus se indeparteaza de ceea ce oamenii socoteau a fi « central ». El deruteaza inca dela inceput caci, nascindu-se intr-un grajd la Bethleem, el i-a derutat si pe Magii care-l credeau la Ierusalem.
30 de ani mai tarziu, Isus arata spatele cetatii lui David pentru a parcurge Galilea, regiunea sa natala.
Vom constata in urma lecturii biografiei lui, ca Isus nu lasa niciodata loc intimplarii. Incepindu-si misiunea in Nordul Israelului, el va parcuge « teritoriile neamurilor » In evreieste teritoriul este numit Gelil Haggoyim, ceea ce prin abreviere da « Galilea ». Isus lasa o amprenta definitiva acestei abrevieri prorocite demult de Isaia 9.1.
Sunat-a oare ceasul pentru tinutul Galileii? Nu cumva trebuie sa se si trezeasca? Suntem acolo, la rascrucea neamurilor, loc de trecere, de amestec, de confruntari unde eticheta de « Goyim » sau « Neamuri » vrea sa indice inspecial pe « pagani », oameni din Liban si din Iordania, Fenicieni si locuitori din tinutul Decapole.
Isus ne conduce catre teritoriul « neamurilor » spre a-i lumina, dar nu numai pe ei, ci si pe noi. Oare nu anunta Isaia ca « poporul care umabla in intuneric vede o mare lumina » in « tara de dincolo de Iordan, Galilea NEAMURILOR »?
LUMINA POPOARELOR PARCURGE TERITORIUL GOYIMILOR.
Asteptind ca sa atinga extremitatile terei, Isus se incinge la drum si va imbia la drum si pe cei care vor merge mai departe decit El insusi….. Recrutarea viitorilor discipoli este o deschidere noua catre un viitor care se cere a fi construit, o istorie personala a fi inventata, un viitor de conceput. Viitorul, este ca si a pornirea pe drumul mare, vizarea de orizonturi necunoscute, nebanuite.
Iata ce se poate ghici atunci cind privim peste marea aceasta a Galileii la ale carui maluri au fost atinse de pasii lui Isus. Aceasta imensa suprafata de ape dulci numita « mare », numita si «Lacul Tiberiadei », a deveni o miza esentiala in demonstratiile lui Isus. Marea Galileii este o piesa calauzitoare in cartografia evanghelilca. Lacul devine astfel un personaj a Evangheliilor.
CHEMAREA CATRE LARGUL MARII
Am putea vedea in acest lac o simpla intindere de ape de 21 km lungime si 12 km latine, fara ca sa sesizam ca avem aici o granita naturala intre Israel si Neamuri, intre Poporul Ales si semitii pagane si nelegiute, intre Tara Promisa si lumea corupta.
Suntem deci in Galilea, Isus isi inmoaie picioarele obosite si prafuite in apele lacului, pentru a se racori. Urmarind conturul lacului care se sterge la orizont, simtim chemarea al acelui Ceva, care ne impinge catre celalalt mal. Nu este un lac care va opri cursa lui Isus!
Exista acolo un port de pescari, dar porturile deschid catre aventura. Exista acolo pescari, din care se vor face cei mai bun mesageri a Bunelor Vestiri! Astazi chiar Isus angajeaza! Marc 1.16 – 20.
Si chiar l-au urmat! Si nu numai unul, ci patru! Radical, eficace si chiar in mod misterios .
In mod cert, putem conta si pe magnetismul lui Isus, autoritatea sa, puterea de convingere, dar nu putem trece cu vederea faptul ca nu au fost discutii, ceea ce adverbul “ deindata” ne sugereaza.
Ei au intrat in misiune direct si la fata locului. Contrariul ar fi fost de-misie. Si totusi, proiectul este incert : sa faci din pescari de pesti pescari de oameni….aici se cere cel putin o explicatie.
Marea Galileii inspira pe dulgherul nostru care stie, ca si fiecare evreu bine educat de altfel, ca in imaginarul semit superstitios, marea este un loc redutabil unde se ascund spririte malefice. Astfel, Leviatanul isi gaseste refugiul in profunzimile lacului. Sarpele de mare care apare in Psalmii, in Cartea lui Iov sau in Isaia, este imaginea universala a dragonului, al demonului sau al monstrului marin al carui maxilare deschise ingrozitor prefigureaza intrarea in infern.
Cliseul acesta este mai putin impaciuitor decit cel al unor pescari care lanseaza navoadele in apa…..
Cei patru pescari interpelati vor parasi apele uneori agitate ale lacului pentru a smulge oameni din relele lumii, de a-i scapa de moarte: pescari de oameni. Jocul de cuvinte impune termentul de misiune inedita.
Se lasa navoadele, se lasa totul jos….Oare percepem bine mesajul?
ANUNT DE FURTUNA
Asemanator cu procedura serialelor TV, anumite episoade din viata lui Isus se succed dar nu se aseamana. Doua inmultiri de paini, doua traversari, acelasi miracole repetate de mai multe ori…..intotdeauna in acelasi decor, cu acelasi personaje principale in mod generic, facind aparitii diferite, focalizind atentia catre cutare sau cutare aventura…..din care se evidentiaza citeva FIRE ROSII dintr-un sezon complet al serialului. Iata cum utiliseaza evangelistii procedura « Tele-seriei’, atunci cind fac din lacul Tiberiadei un element esential al invataturii lui Isus.
Acest la este un personaj bine derfinit care obliga pe cititor catre un anumit « unghi de privire mai de sus » pentru a ingloba o perspectiva a elementelor care seamana disparate, dar care sunt piese determinantne dintr-un puzzle original. Un lac de domesticit, de decodificat, de demistifcat, poate chiar de imblinzit.
Lacul Tiberiadei ne obliga a trece in revista un nou aspect a paginilor pline de detalii caruia i se refera: coduri ascunse sau enigme voalate il obliga pe detectivul Colomba ca sa schiteze sur bloc-notes-ul sau atunci cind cerceteaza viata lui Isus. Astfel, va trebui sa focalizam atentia asupra numarului de expeditii, caci numarul si simbolismul lor constituie tot asa de multe indiciii importante pentru comprehensiunea aventurii umane a Fiului lui Dumnezeu. Aici vom descoperi citeva secrete ale adevaratului Mesia conform viziunii lui Dumnezeu, ale Mantuitorului conform viziunii lui Isus.
Cite traversari de lac sunt mentionate in Evanghelii?
Trei traversari, nu toate reusite. Trei: departe de a fi un numar anodin. In plus, a se deplasa catre celalalt mal inseamna a parasi Israelul pentru tinuturi pagane.
In fapt, lacul este o frontiera naturala intre ceea ce religiosii evrei numesc « poporul ales », pur, si neamurile pagane, necurate, GOYIMii. Intelegem deindata ca Isus va oscila intre poporul ales si lume, intre malul curat si malul opus, necurat : traversarile lui Isus vor deveni PARABOLE pe care istoria le va retine.
Notiunile de « curat » si « spurcat » vor deveni, prin aceste expeditii, pietre de piedica, totodata pietre angulare.
Fiecare traversare este mentionata ca o necesitate de a se merge in partea cealalta….
Marc 4.35. In acceasi zi, seara, Isus le-a zis : « sa trecem in partea cealalta ».
Urmarim de fiecare data echipajele care se deplaseaza din spre Galilea Israelita, coasta curata, catre malul strain, zona paginilor necurati. De fiecare data ni siei vorbeste in detaliu de parcursul « dus », niciodata de cel « intors ». De fiecare data evanghelistii relateaza cel putin un incident important in aceste parcursuri.
Prea multe costatante pentru a nu fi tentati sa cercetam un sens ascuns.
Ori, daca ne amintim ca de partea cealalta se gaseste zona obscura a lumii, malul pagan, teritoriul interzis, cel necurat, atunci tinem in maini o noua sfoara a Arianei. Ceea ce Isus vrea sa faca prin a ne indruma ca sa ajungem pe partea cealalta, este ca sa largeasca viziunea evreilor, viziunea noastra, si de a desfasura rolul lui Mesia al evreilor pentra a-l face si Salvatorul omenirii intregi. El vrea sa demonstreze ca mesajul Evangheliei nu este o « veste buna » doar pentru urmasii lui Abraham, Isac si Iacov, ci pentru toate popoarele pamantului.
Iata asadar pentru ce trebuie sa se treaca la « malul celalalt ». Mesajul lui Dumnezeu, daca chiar este Dumnezeu, depaseste mult frontierele lui Israel, pentru a se orienta catre extremitatile lumii. Pentru moment aceste extremitati sunt doar in fata, in fata noastra, pe partea cealalta a lacului, sau a strazii in care se afla biserica, este ca aceasta etapa a traversarii trebuie inceputa deindata.
Mergind catre celalalt mal se identifica cu confruntarea tuturor aspectelor vietii da pagan, fara credinta, nici lege dupa criteriul Fariseilor si a Scribilor. Iata de ce Isus va trebui sa se bata pe frontul notiunii de curat si de necurat. In acest domeniu foarte doctrinal, Isus va face ca sa explodeze frontierele.
Redefinind sensul postului si al Sabatului este a de a reveni la fundamentale religiei si a legii morale nealterate, a merge catre si la pagani echivaleaza cu atingerea directa a lumii in care guverneaza dumnezei inselatori si idoli pervertiti, amestecul cu aceasta lume.
Din cauza acestei separari incredibil de adinci intre doua lumi diferite,ca cele 3 traversari vor fi consemnate ca niste inclestari titanice, extrem de dificile si mortal de periculoase.
Preparative pentru prima traversare traversée.
« In acceasi zi, seara, Isus le-a zis : « sa trecem in partea cealalta ».
Ceea ce Isus isi propune aici prin a ne fi alaturat expeditiei conduse de El catre malul opus, este ca sa largeasca viziunea evreilor, viziunea noastra, a tuturor…… caci lacul Tiberiadei este atit de mare pe cit campul viziunii omenesti nu ne permite distingerea celuilalt mal decit prin explorare. Isus face aici appel la Culombii si Magelanii din fiecare fiecare din noi. Fie ca sa porneasca aventura expeditiei sa porneasca cit mai repede!
IMBARCAREA!:TESTUL TENEBRELOR.
Sa situam aceasta prima expeditie. Isus a invatat toata ziua masele de oameni propunindu-le lectii de spiritualitate si sfaturi de viata prin intermediul parabolelor, al caror secret il explica. Dupa care, seara instalindu-se, a cerut ucenicilor ca sa paraseasca locurile si sa mearga catre celalalt mal. Marcu 4.36-41.
Ciudata expeditie : timonierul dormea linistit la pupa navei amiral, urmat fiind de o flota de barci…in plus de asta, ora plecarii a fost data in momentul cel mai defavorabil….chiar inaintea furtunii! Daca am interpreta momentul prin ochii martorilor locali (ca sa nu zic asa…victimele furtunii viitoare), episodul nu pare a fi fost prevazut de catre statia meteorologica locala.
Lacul Tiberiades inseamna pentru multi evrei locul demonilor. Spiritele malefice, monstrii marini de genul Leviatanului stau ascunsi in profunzimile acestei « mari ». Carevasazica, evreii au o frica viscerala de ceea ce se intimpla sub nivelul apelor si daca elementele se dezlanuiesc, este ca o inclestare se deruleaza intre fortele malefice sub linia de plutire si fortele deasupra, conduse de Dumnezeu.
Dar mai exista si teritoriul fortelor malefice care in viziunea evreilor este tocmai partea cealalalta a lacului, deci obiectivul exeditiei. Deci si apele cit si obiectivul expeditiei creaza frica si repulsie in spiritul evreului.
Deci, chiar inainte de a fi ajuns in teritoriul «pagin » ca deja intunecimile se impun. Elementele se dezlantuie si ucenicii, din care citiva sunt pescari profesionalisti dar si gestionari experimentati de furtuni, devin ingroziti de forta vinturilor si a valurilor. Nu, hotarit ca aceasta furtuna nu se isca « din senin » ci este mai degraba o manifestare a opozitiei demonului care cunoaste bine obiectivele expeditiei Domnului! Ucenicii se tem de viata lor, pe cind fiul dulgherului doarme linistit, fara a se sinchisi de riscurile pentru cei din barca. Marinarii ingroziti il trezesc pe Amiral si-l culpabilizeaza: `Iti pasa de noi Isuse? Fa ceva ca sa calmezi marea si vinturile! ». In final discipolii care reclamau interventia lui Isus sunt uimiti de puterea lui. (Paranteza : pasajul ne aminteste de evenimentul din octombrie 1735 cind o grupa de frati Cehi au salvat prin rugaciune bricul prins intr-o grozava furtuna in Atlantic. La scena a participat John Wesley, fondatorul bisericii Metodiste. El a ramas puternic impresionat de puterea rugaciunii in fata furtunii).
Sa revenim la traversarea noastra : daca pe malul celalalt al lacului se gasesc dumnezei falsi in raport cu cel Adevarat acceptat de catre Israel, atunci putem intelege ca Fiul lui Dumnezeu nu va fi primit bine. De unde si opozitia manifestata prin furtuna in spatele careia putem discerna furia si protestul demonului. Caci demonul cauta sa contracareze planurile lui Isus, El va trebui oprit cu orice prêt ca sa se amestece in treburile celui rau din teritoriul paganilor.
INTELNIRE CU FORTELE RAULUI
Ingretosati de raul de mare datorita furtunii brusce, ucenicii se intreaba, odata furtuna linistita : « Cine este Acesta caruia vinturile si marea Ii dau ascultare? ». Simtim bine ca mai au sa-i puna multe alte intrebari despre identitatea celui pe care il urmeaza totusi de atitea luni….. Acesta ese mai puternic deci, decit elementele naturii furioase. Dar o opozitie poate ascunde o alta opozitie, astfel incit Isus nu va fi terminat cu furtunile……Vor mai fi altele, de alta natura.
Dupa ce calmul a revenit pe lac, urmeaza debarcarea pe malul celalalt….deodata, cititorul este confruntat cu intreaga oroare a lumii pagane, perverse, rele, mortificante si necurate. Ne infundam intr-o lume terorizanta, colorata in verdele-albastrui al mortii, un adevarat decor de film de groaza. Deabia ca Isus a pus piciorul pe mal, ca déjà este confruntat de uriciune, de mizerie si de imaginea mortii. Un om ciudat apare, cumulind imaginea de distrugere: Marcu 5.2-5. Vedem un spectacol terifiant, o ambianta sinistra. Avem chiar impresia ca, in afara de Isus, nimeni nu are curajul sa debarce impreuna cu el. El este singur in fata unor noi elemente dezlantuite, in fata unui nebun de legat, pe care insa nimeni nu a reusit sa-l lege. Abjectitudinea acestei lumi pierdute nu ar fi putut descrisa mai bine decit in Marcu. Ucenicii prostrati in barca ca sunt confruntati cu incertitudinea deciziei : « nu, nu trebuie sa ramanem de aceasta parte a lacului. Oare nu aveau dreptate Moise, Torah-ul sau Preotii din Templu ca este un enorm risc da confrunta o lume in care dumnezeu nu si-a impus legea Sa, morala si etica Sa, influenta Sa. Lumea faera Dumnezeu este o lume de tenebre. Mai bine ar fi sa ne intoarcem la malul cel bun, acolo unde eram decontaminati de impuritatea care tzasneste pretutindeni, pe acest mal spurcat ».
Eliberare in teritoriu pagan!:
Nebunul, posedatul, demonicacul, amenintator si periculos, se precipita catre Isus : urmarea est de-a dreptul suprarealista : deindata de-l vede pe Isus, se arunca la picioarele lui si ii striga din toate puterile: «Ce-am eu de-a face cu tine, Isuse, Fiul Dumnezeului Celui prea Inalt? Te jur sa nu ma chinuiesti! ». Caci Isus ii spusese : « Duh necurat, iesi afara din omul acesta ». Cunoastem cu totii urmarea : exorcizarea posedatuluii si disparitia « legiunii » de porci. Citind acest pasaj avem impresia ca visam. O conversatie-duel intre Isus si demonii….in timp ce cu putin timp inainte ucenicii se intrebau cine este Acela care stapaneste furtunile, cetateanul ‘ Legiune » Il recunoaste la perfectie pe Isus, Fiul lui Dumnezeu cel Prea Inalt.
Isus calmeaza o alta furtuna, aceea a omului turmentat.
Isus il exorciseaza si ineaca porcii in care s-au ascuns demonii in numar de-o legiune (o aluzie si la ocupatia tarii de catre romani, ei insisi fiind din categoria de necurati, ca si porcii…..)
Martorii pazitori de porci raman cu gara cascata in fata evenimentelor, intr-adevar au si dece!
Isus ar fi dorit sa anunte Buna Vestire prin a ofri un mesaj liberator, salvator de oameni, insa lectura evenimentelor ce-au urmat nu prea seamana cu ceea ce El ar fi dorit sa capete : Marcu 5. 14-17. Oamenii din satele vecine l-au rugat pe Isus sa paraseasca tinutul acela.
Prima misiune de evnanghelizare : succes sau infringere?
Deci Isus nu este bine primit, nici bine vazut in acest teritoriu pagan. El va trebui sa se intoarca de unde a si plecat. Vindecarea posedatui este o minune flagranta, dar pierderea porcilor importa mult. Locul lui Isus nu este aici, nu inca. Isus revine in barca, fara indoiala ca spre marea usurare a ucenicilor, care probabil ca se intrebau ca oare in ce galera fusera imbarcati. Vor rama probabil cu mare placere in sensul opus, spre malul de-acasa. Intorsi la punctul de plecare, intorsi acasa. <Chacun chez soi….et les cochons…> spune o zicala Franceza din zilele noastre. (Fiecare la el acasa….chiar si porcii….)
In ciuda faptului ca omul bolnav si-a recapatat intregimea mintii si a sensurilor, remarcam totusi ca in aceasta istorie totul este dezorientat si dezorientant. Este pentru ca in aceasta afacere rocamboleasca nimeni nu se afla la locul potrivit. Era chiar necesara deplasarea spre celalalt mal? In acest loc sordid un om este posedat de spirite demonice. Ei sunt « legiune », o expresie romana care invoca nu numai numarul, dar si ocupantul, care nici el nu se afla acasa la el. Demonii revin acasa la ei, in fundul marii, prin intermediul unei ocupatii porcine provizorii. Apoi, Isus este rugat sa se reitoarca. Toti se muta, isi schimba locurile, nimeni nu se afla in locurile sale.
Ramane doar acest biet om, probabil fericit de miracolul insanatosirii, si care il roaga pe Isus ca sa-l poata acompania. Marc 5.18-19.
Cu o astfel de naratiune, cititorul va merge din surpriza in surpriza, din uimire in uimire: Miraculatul este gata sa-l urmeze pe Isus, el, pe care toti l-au respins si l-au refuzat in trecut. Ori, Isus calmeaza excitatia noului discipol. Atunci cind demonii l-au rugat, Isus le-a acceptat cererea de a intra in porci. Atunci cind locuitorii regiunii l-au rugat ca sa plece din acel tinut, Isus le-a satisfacut cererile. Dar atunci cind cel care crede in El cere sa-L urmeze, Isus ii refuza cererea, totusi legitima. Oare nu aflam aici in fata unui nou paradox derutant?
Asistam aici de fapt laun eveniment de « piatra unghiulara », este vorba de instalarea primului misionar in teritoriu strain : Isus accepta retragerea pentru ca nu este binevenit in acel loc strain, dar lasa in schimb un prim martor foarte puternic impreuna cu un mesaj liberator. Marcu 5.20,
Iata cum se incheie prima traversare care poarta in ea sensul unui esec prin faptul ca Isus este constrins a reveni la punctul de plecare. Dar nu este decit o partida remiza. In fapt, este prima victorie de evanghelizare operata de catre Isus personal. Ucenicii inca nu au inteles sensul primei traversari, dar ei vor trebui sa se reintoarca de partea cealalta, pentru ca aceasta ese misiunea lui Isus si acesta este desenul lui Dumnezeu.
Ori, evidenta este déjà inscrisa in planul de actiuni: a merge catre ceilalti, ciudati straini, constituie o adevarata provocare. Misiunea de inalt risc pe care Lumina Neamurilor a intreprins-o in teritoriul neamurilor a inceput aici, prin implantarea unui prim martor in teritoriul pagan.
Asteptind atingerea extremitatilor terei, Isus se pune la drum dar pune in acelasi timp, la drum, pe cei care vor merge MAI DEPARTE decit El insusi. Inrolarea viitorilor discipoli a avut astfel loc ca o uvertura catre un viitor de construit, o istorie de inventat, un desen de perspectiva. Viitorul apare astfel ca un gest de pornire intru descoperire de orizonturi necunoscute, nebanuite.
Iata ce putem deduce din reportajul primei traversari :
Prin acceptarea invitatiei lui Isus de a merge impreuna cu el catre malul opus, El ne inivita a ne mari cimpul de viziune…..acea viziune care nu poate distinge malul celalalt decit prin explorare. Isus face aici appel la exploratorii ascunsi din noi.
Iata dece o vom lua din loc catre celalalt mal, urmind modelul Maestrului, chiar necunoscind ceea ce ne asteapta la malul opus.
Mergeti catre malul opus, explodati frontierele, anuntati Vestea cea Buna in tara straina care incepe la malul opus malului in care ne-am obisnuit la noi acasa.
Catre finele pasajului Domnului pe pamant, pe-atunci cind se afla intre inviere si ridicare la cer, El le va spune discipolilor de a merge ca sa anunte Vestea Buna la Ierusalim, in Iudea, Samaria si pina in extremitatile globului terestru. Pentru moment insa, El ne cere ca sa traversam doar partea cealalta a lacului, al obstacolului personal care ne tine departe de lumea celor rai. Iosua indemna poporul ca sa traverseze riul pentru a ajunge in Canaan, prin cucerire militara. Peste 1000 de ani tara pagana de partea cealalta a lacului va fi cucerita prin iubire si forta misionara a Vestirii cea Bune. Iar primul reprezentant « implantat » nu a fost alctineva decit posedatul vindecat din tinutul Gadarenilor.
Prima traversare a avut loc pentru ca Isus era acolo, in barca. Alte traversari vor incepe pentru dumneavoastra si pentru mine. Ele nu vor fi usoare, dar ce rau ni se va intampla noua, care iubim aventurile traversarilor, stiind ca Isus tine buna directie si carma barcii? Asadar, va invit la aventura, veti trai alte si alte traversari cu Isus la carma! “
” Buna Alex, Ma bucura mult prietenia cu tine , si cum tu ai fost si esti deschis
cu mine, asa prieteneste, asa sunt si voi fi si eu cu tine.”
Multumesc pentru acest capitol prietenului meu inventator si om de o rara inteligenta si bunatate, Alex Cristescu, dragul meu crestin iubitor de Hristos, destept,vizionar si consilier personal pe Worldwide Independent Inventors Association-Washington D.C.USA.
Ai ramas in sufletul meu pe viata, dragul meu prieten destept si sfatos, niciodata nu te voi uita.
Yours faithfully,
STAVAR IORDAN
President/CEO of WIIA – Washington D.C., USA
President of the Association of the Independent Inventors of Romania, and
observer in the legislative committees, namely the Committee for Education
and Research,and Industry Committee, on behalf of the Civil Society.
www.worldwideinvention.com
www.inventatori.ro
STAVAR IORDAN – INVENTATOR INDEPENDENT – PRESEDINTE ASOCIATIA INVENTATORILOR INDEPENDENTI ( ROMANIA ); PRESIDENT & CEO OF WORLDWIDE INDEPENDENT INVENTORS ASSOCIATION – Washington D.C., USA
Apasa pe link:https://worldwideinvention.com/about-us/
ONG – Asociatia Inventatorilor Independenti – AII
Presedinte IORDAN STAVAR
E-mail: contact@inventatori.o ; contact@worldwideinvention.com