10 iul. 2017

Bicicleta

Primul model de bicicleta din lume a fost creat de Karl Drais von Sauerbronn in 1816 in Germania. Acesta, a inventat modelul pentru a-l ajuta in turele sale de control, Sauerbronn fiind la vremea respectiva padurar. Doi ani mai tarziu, modelul sau a fost introdus in Anglia, aici suferind o serie de modificari ce aveau sa ii imbunatateasca atat aspectul si mai cu seama viteza de deplasare. Aceasta evolutie a modelului a condus la realizarea tricicletei (vehiculul cu trei roti) care s-a bucurat de un real succes mai ales in randul femeilor.
Modelul modern al bicicletei cu roti de dimensiuni aproape egale, cu pedale si cu lant a fost creat in 1884 si i-a apartinut englezului James Starley. Acest model a fost fabricat pentu prima data in Angli la Coventry.
Cu timpul, bicicletele au pierdut din admiratia oamenilor o data cu aparitia si dezvoltarea continua a automobilelor. In America insa, bicicletele au inceput sa fie la fel de indragite ca la inceput incepand cu 1970 cand au fost realizate cunoscutele ”mountain bikes”. Nu trebuie insa sa pierdem din vedere ca si in ziua de astazi, in multe locuri din lume, bicicleta ramane principalul mijloc de transport.

Sursa: www.robbybubble.ro

<span>Post a comment</span>