15 nov. 2023

SCRISOARE DESCHISA: In atentia conducerii OSIM,

In data de 10 Noiembrie 2023  la initiativa domnei Maria Grapini Europarlamentar, Vicepresedinte al Comisiei pentru piata interna si protectia consumatorului din Parlamentul European si, Asociatiile de Inventatori  Independenti, a avut loc la Guvernul Romaniei o intalnire de lucru cu tema STRATEGII NATIONALE DE MONETIZARE A INVENTIILOR  SI BREVETELOR ROMANESTI:

PROIECT STRATEGII NATIONALE DE MONETIZARE A INVENTIILOR ROMANESTI

Cu deosebit respect, va  invitam sa faceti parte din aceasta initiativa, deoarece Guvernul Romaniei  si O.S.I.M. are o parte esentiala in acest proiect, ca detinator al cererilor de brevete depuse si inregistrate de catre solicitantii de brevete ca inventatori.

Domnul MINISTRU Secretar de Stat Florin Spataru la discutii a propus  sa se infiinteze “HUB-uri”  care  ar functiona ca un mediu de afaceri controlat in care rezidentii au acces la oportunitati pentru cresterea accelerata a businessului propriu, atat pe verticala cat si pe orizontala, propunere care a fost primita cu multa caldura de toti participantii la discutii.

Asociatia Inventatorilor IndependentI – A.I.I. organizatie constituita ca un ONG al inventatorilor independenti, fiind un ONG de Utilitate  publica in conformitate cu Legea nr.145/2012 prin care au fost modificate reglementarile continute in O.G.nr.26/2000, completate prin Legea nr.246/2005, cu ocazia acestei intalniri l-a informat pe domnul Ministru Secretar de Stat Florin Spataru ca, A.I.I.  a depus in doua randuri cereri de recunoastere a asociatiei noastre de Utilitate Publica sa avem si noi 3 salarii pentru derularea activitatii pe care o suportam singuri financiari din venituri extreme de modeste de peste 15 ani desi in acest domeniu este extrem de greu sa fi activ fara a avea un minim suport de la Guvern pentru derularea activitatilor.

Din pacate cele doua solicitari nu ne-au fost aprobate din motive aiuritoare, una ca nu am avea toti platite taxele anuale asociatiei la zi, iar la ultima solicitare depusa la Secretariatul General – Registratura Generala cu nr.17/2396 din 2020 a fost respinsa pe motivul ca inventiile sunt PERSONALE…;

– avand in vedere ca, suntem inventatori independenti, este normal ca –  “sunt personale”.

Mentionam ca, dosarul depus avea peste 100 de pagini in care se descria activitatea noastra la nivel intern si international de la infiintare si pana astazi cand readucem in discutie acest lucru.

La al 2-lea congres mondial al I.F.I.A. de la Instanbul – Turcia unde A.I.I. a reprezentat Romania, reprezentantul inventatorilor din Suedia a tinut un discurs public prin care se recunoastea ca peste 90% din toate tehnologiile mondiale sunt facute de catre INVENTATORI INDEPENDENTI si ca, inovatia NU SE POATE SISTEMATIZA se considera chiar ca, majoritatea acestor tehnologii (se dau exemple in discursul din link-ul atasat) – nici macar nu au terminat o facultate si, vorbim aici de STEVE JOBS, BIIL GATES, Edison etc. etc. etc; aceasta deoarece cei care o fac se nasc cu aceste calitati pe domeniile lor si reusesc sa-si formeze si perfectioneze  abilitatile ca autodidacti.

Discursul extrem de important al Presedintelui Inventatorilor Independenti domnul Örjan STRANDBERG – SUEDIA la al 2 lea Congres Mondial al IFIA – Federatia Internationala  Asociatiilor de Inventatori este redat si in link-ul de mai sus avand titlul  PROIECT STRATEGII NATIONALE DE MONETIZARE A INVENTIILOR ROMANESTI.

VIDEO: https://www.inventatori.ro/video/

Recent au aparut in Media TV, un grup de 5 inventatori  bugetari, toti cu doctorate, care faceau parte din cele cca 70.000 de doctorate acordate in ultimii ani care, au spart 5 oua si au “inventat” o pasta de dinti cu..”continut de calciu”.  Cu asemenea “inventatori” care, cu siguranta au “sifonat” si niste fonduri importante pe “cercetare aplicata” normal ca cercetarea intra-n gard. Prin comparatie, inventatorii  independenti au ca abilitati din nastere creativitatea, inovatia, muzica, etc., precum scriitorii au aceste abilitati perfectionate non stop ca AUTODIDACTI si muncesc mult sa se realizeze concret noi tehnologii valoroase ,altfel societatea nu merge mai departe si clacheaza pe domeniul cercetarii inovative.

Din pacate este aceasta este o alta realitate trista in Romania; Banii trebuiesc redirectionati catre cercetare aplicata cu predilectie catre industrie, sanatate in vederea productiei industriale si a exportului, deoarece fara productie si export nu mai avem bani si ajungem in faliment si, in acest caz si bugetarii, si inventatorii  independenti, creatori de noi tehnologii,  ajung in nedoritul faliment antrenand intreaga societate dupa ei.

In discutiile avute, domnul MINISTRU Secretar de Stat Florin Spataru a evitat sa ne spuna daca ar sustine o noua solicitare din partea A.I.I. pentru recunoasterea ei ca Utilitate Publica, dar suntem in asteptarea raspunsului domniei sale deoarece acum prin domnia sa Guvernul a fost din nou informat despre activitatea depusa de AII in toti acesti ani.

A.I.I. a mai propus – sa se sustina financiar Proiectul Promovarea Marillor  Inventatori Romani care, a fost testat la o Gradintia cu profil German din Cluj KINDERLAND de catre un grup de profesori inimosi, iar rezultatele au fost excelente, copii ajunsi acasa au spus parintilor despre ce au facut si asa au aflat si bunicii si parintii cine a fost inventatorul ‘tocului rezervor” al stiloului actual ,un roman putin cunoscut desi o statie de metrou are numele lui POENARU.

Acest proiect care poate avea orice alt nume daca se doreste, este un proiect complex si are in componenta lui un manual despre inventie de la idee urmand toti pasii necesari, la protejarea ei,  prototipare, executie pana la punerea produsului pe piata in vederea comercializarii. Acest manual va contine imagini si desene frumos prezentate cu domeniile si inventiile comerciale producatoare de profituri si ar directiona inovarea catre ceva concret facil si profitabil. Acesta ar fi un PRIM PAS necesar catre Proiectul MONETIZAREA INVENTIILOR SI  ROMANESTIla care asteptam un raspuns pozitiv.

In acest sens am trimis domnului Ministru Florin Spataru, doua tehnologii finalizate de Asociatia Inventatorilor Independenti, UNA pe energie verde – un alternator cu reluctant comutata care sta la sertar desi are prototip si rezultate tehnice excelente confirmate si de producatori din Germania; alta pe MEDICINA – un aparat Electro-Stimulator care foloseste un program software protejat, ce livreaza niste frecvente speciale catre meridianele si punctele de acupunctura. Acest apparat, produs in totalitate (inclusiv carcasa) in Romania pe o linie de fabricatie cu plantare SMD automata a pieselor componente, este un proiect care a necesitat ani buni de cercetare si up-date-uri ale tehnologiei ca sa avem performante la tratamente.

Inventii, tehnologii finalizate cu prototipuri si rezultate pe care le-am trimis in extensie si domnului Ministru spre analiza si sprijin pentru ca, trebuie inceput cu ceva pragmatic ca lucrurile sa se ‘lege”.

Doresc sa se inteleaga ca noi – inventatorii independenti SUNTEM o parte IMPORTANTA in procesul INOVARII pentru ca, punem mult suflet si timp si, nu avem nimic impotriva cercetarii “de stat” dar, dorim ca si inovarea si cercetarea aplicata privata sa fie sustinuta financiar de catre Guvern altfel, daca nu exista un ECHILIBRU, totul “se duce in gard” si suferim cu totii.

Suntem deja si noi si Asociatia Inventatorilor Independenti cat si platformele noastre media la un punct de cotitura inclusiv si platformele noastre media de impact pe domeniul inovarii INVENTATORI.RO & WORLDWIDEINVENTION.COM.

A.I.I. fiind implicata adanc in inovare nu doreste sa traga o banda neagara pe frontispiciul site-ului INVENTATORI .RO unde este scris:

” BREVETUL / PATENTUL ESTE UN MONOPOL AL AFACERII GARANTAT DE STAT”

Ne dorim ca acest PROIECT sa fie coordonat de Guvern prin domnul Ministru Florin Spataru care are deschidere in acest sens  iar noi, O.S.I.M. si Asociatiile de Inventatori, sa  fim uniti cu totii in acest PROIECT IMPORTANT, sa-l finalizam  CU TOTII  pentru al  “ pune pe roti”  cat mai urgent, sa fim un exemplu ca uneori UNIREA pe un PROIECT IMPORTANT NATIONAL  va face ca lucrurile sa mearga pentru a beneficia intreaga societate de acest proiect.

A.I.I.  va veni cu propuneri constructive pe toate palierele, – de la cercetare, executie, prototipare, evaluare tehnica a inventiilor, pana la –  selectarea lor in vederea sustinerii lor si lansarea in productie in functie de capacitatile existente in Romania. Avand experienta cercetarii aplicate, proiectarii si executia prototipala direct in productie, urmarind tot fluxul de la a la z.

In incheiere, cu aceasta ocazie, propun Grupului de lucru ca, in Proiectul de Monetizarea Inventiilor Romanesti  sa utilizam la unul din HUB-uri titlul de impact national si international –

“ PIATA INVENTIILOR ROMANESTI” –  – MARKET OF ROMANIAN INVENTIONS

 

NOI suntem trecatori si prin viata si functii, bine ar fi sa lasam ceva in urma noastra pentru generatiile ce vor veni si acesta sa fie si PROIECTUL MONETIZAREA INVENTIILOR ROMANESTI !

Spre final permiteti sa folosesc un citat al asociatiei noastre AII:

” Suntem ca stelele cazatoare, stralucim cateva secunde in cadere si disparem in neantul cosmic, uneori cu folos pentru tine omule.” – Iordan Stavar.
Albert Einstein, …despre criza:

Nu putem sa pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca facem mereu la fel.. Criza e cea mai mare binecuvintare care li se poate intimpla persoanelor si tarilor,
deoarece criza aduce progres. Creativitatea se naste la ananghie asa cum ziua se naste din noaptea intunecata.
n criza se nasc ideile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe el insusi fara a deveni “depasit”.
Cine atribuie crizei propriile deziluzii si dificultati isi devalorizeaza propriul talent si il preocupa mai mult probleme decit solutiile.
Adevarata criza este criza incompetentei. Inconvenientul persoanelor si al tarilor este lenea pentru a gasii calea de iesire si solutii.
Fara criza nu exista provocari si fara provocari viata e o rutina , o agonie lenta. Fara criza nu exista merit.
In criza fiecare da ce are mai bun in el , pentru ca fara criza orice vint e o adiere. A vorbi de criza inseamna a o promova, a tacea in criza inseamna a te conforma.
In loc de asta, sa muncim din greu. Haideti sa terminam odata cu unica criza amenintatoare, tragedia de a nu lupta sa o depasim.

Autor:

IORDAN STAVAR
Frm.President/CEO of WIIA – Washington D.C., USA
President of the Association of Independent Inventors of Romania ( AII
), and observer in the legislative committees on behalf of the Civil
Society. AII represent Romania like Correspondent Member of IFIA – www.ifia.com
www.inventatori.ro
www.worldwideinvention.com
Email: contact@inventatori.ro

 

 Data: 15 noiembrie 2023

17.NOIEMBRIE 2023: Pana se va materializa, daca se va materializa PROIECTUL propus Guvernului incepem si noi ca INVENTATORI INDEPENDENTI sa ne miscam RAPID in acest sens pentru a ne putea exploata si fructifica INVENTIILE inregistrate la OSIM, Ideile si Tehnologiile pe care le detinem in calitate de INVENTATORI INDEPENDENTI :

MONETIZAREA INVENTIILOR:

https://www.inventatori.ro/category/monetizare-inventii/ 

 

PIATA INVENTIILOR-MONETIZARE VANZARE INVENTII

<span>Post a comment</span>