17 iul. 2017

Raportul internațional de investiții elaborat de UNCTAD, Worldwide Independent Inventors Association – WIIA – Washington D.C.,USA, Iordan Stavar

Raportul mondial de investiții elaborat de UNCTAD,Centrul de Informare pentru pentru România lansează ediția 2010 a Raportului Mondial de Investiții elaborat de UNCTAD – Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare.

Green Investment – tema raportului din acest an.

Worldwide Independent Inventors Association a participat în calitate de invitat la conferința de presă organizată de Centrul de informare al ONU pentru România, unde a prezentat Raportul privind investițiile internaționale elaborat de UNCTAD – Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din partea WIIA a participat Iordan Stavar CEO/Presedinte si Constantin Anton Șef de Departament Juridic.

Conferința a avut loc la Casa Națiunilor Unite – Conferința, Blvd. Primăvara nr. 48A.

Potrivit raportului UNCTAD, obiectivul este un membru echilibrat, care dorește creșterea, dar securitatea în criza financiară globală.

Măsurile guvernamentale legate de investițiile străine directe (ISD) încearcă să ia în considerare lecțiile învățate în timpul crizei financiare globale, dar și să stimuleze intrările de ISD pentru a se redresa din cauza declinului economic, afirmă Raportul Mondial al Investițiilor 2010 (RMI)

Noi inițiative pentru a face față provocărilor globale.

Mai mult, inițiativele de politică internațională au fost lansate pentru a combate criza globală și au avut repercusiuni asupra investițiilor internaționale. Printre exemple se numără eforturile de stabilire a principiilor internaționale pentru investiții responsabile în agricultură, conduse de UNCTAD, Alimentară și Agricultură, Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă și Grupul Băncii Mondiale.

Contribuțiile companiilor transnaționale pot stimula creșterea economică cu emisii reduse de carbon.

Participarea corporațiilor transnaționale (TNC) și utilizarea strategică a investițiilor străine pot ajuta statele în procesul de dezvoltare și tranziție să dezvolte o economie cu emisii scăzute de carbon, conform raportului UNCTAD World Investment Report 2010.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TNC pot contribui la reducerea emisiilor de carbon, îmbunătățirea proceselor prin operațiunile de producție și a lanțului valoric, dar și prin fabricarea și vânzarea de bunuri și servicii ecologice.

Deși Green este deja o investiție străină substanțială, potențialul pentru fluxuri suplimentare de investiții este “green starine” este enorm, pe măsură ce ne îndreptăm spre o economie cu emisii reduse de carbon.

Zonele în care aceste investiții pot avea un impact major asupra reducerilor de emisii includ sectoarele industriale și de energie electrică.

Transportul, construcțiile, gestionarea deșeurilor, silvicultura și agricultura pot beneficia de participarea TNC, dar în cea mai mare parte indirectă.

De exemplu, TNC pot furniza vehicule electrice care reduc emisiile de plumb în furnizorii de produse agricole din domeniul transportului sau pot utiliza metode ecologice.

Având în vedere potențialul efect negativ al investițiilor străine verde, UNCTAD sugerează că eforturile de atragere a investițiilor trebuie să fie însoțite de măsuri guvernamentale privind concurența, atragerea investițiilor de afaceri să fie însoțită de măsuri guvernamentale privind concurența, politicile industriale și sociale.

În acest proces, corporațiile pot oferi cele mai recente tehnologii și capital necesare eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice.

Raportul subliniază faptul că contribuțiile deja făcute de TNC.

În ceea ce privește numărul proiectelor verzi, peste 60% din astfel de proiecte din țările în curs de dezvoltare și din economiile în tranziție în 2009.

Prezentarea a fost susținută de:

Cristina Balan, Director interimar, Centrul de informare ONU pentru România

Clubul Doina, director executiv al Consiliului Investitorilor Străini

Ovid Mihaila, Director General, Centrul Român de Promovare a Comerțului și Investiții Străine, Pop Evil, director executiv, Asociația Recolamp

Prof. dr. Florin Bonciu, Universitatea Romano-Americana

În ceea ce privește numărul proiectelor verzi, peste 60% din astfel de proiecte din țările în curs de dezvoltare și din economiile în tranziție în 2009.

Sursa: Worldwide Independent Inventors Association – WIIA – Washington D.C.,USA

<span>Post a comment</span>